Buurthuis Pertsgad – Gemeente Boom

Over ons

Historiek en doelstellingen vzw

Buurthuis Pertsgad is een VZW die als buurthuis meerdere (hobby)clubs huisvest. Dit zijn clubs met verscheidene activiteiten: biljarten, dansen, scheidsrechters, bordspelen, aerobics, recreatief turnen, vrouwenclub, fotografie, muziek maken, …

Het buurthuis biedt zijn infrastructuur gratis aan deze clubs aan, op overeengekomen data en uren. De meeste clubs hebben één wekelijkse bijeenkomst op een vaste dag en vast moment. Wel dienen de leden van de club individueel jaarlijks lidgeld te betalen aan het buurthuis.

Naast de wekelijkse activiteit hebben clubs ook bijzondere activiteiten. Veel clubs houden zo jaarlijks een “teerfeest”. Of ze stellen hun hobby activiteiten naar buiten uit voor.

Het Pertsgad werd geopend in 1954. Naar aanleiding van ons 50 jarig bestaan in 2004 werd een 8mm film, die destijds gemaakt werd tijdens de bouw, omgezet naar DVD. Deze hebben we nu gedigitaliseerd.
Video afspelen

Lidgeld

De hobbykernen gebruiken ons buurthuis op een periodieke basis (wekelijks, twee-wekelijks, maandelijks). Er is een lidgeld van 45 euro voor de individuele leden van deze kernen per jaar.